Bootovertochten naar Noorwegen

De overtocht naar Noorwegen is op verschillende manier te maken. Voor de meest populaire opties zie je hieronder een overzicht in de tabel.

fjordline

Overtocht Reistijd Maatschappij
Kiel - Oslo 20 uur Colorline Bekijken
Frederikshaven - Oslo 12 uur Stenaline Bekijken
Hirtshals - Bergen 18 uur Fjordline Bekijken
Hirtshals - Stavanger 10 uur en 30 minuten Fjordline Bekijken
Kopenhagen - Oslo 17 uur en 15 minuten DFDS Seaways Bekijken
Hirtshals - Kristiansand 2 uur en 15 minuten Fjordline Bekijken
Hirtshals - Kristiansand 3 uur en 15 minuten Colorline Bekijken

Kiel

Eén van de meeste populaire overtochten naar Noorwegen is de ferry van Kiel naar Oslo. De overtocht naar Noorwegen duurt ongeveer 20 uur. Je vertrekt rond het middaguur in Kiel en komt de volgende morgen aan in Oslo. De aankomsttijd en de locatie van Oslo bieden goede mogelijkheden om verder te reizen of juist de stad Oslo eens goed te bekijken.

Frederikshaven

Vanaf Frederikshaven in Noord-Denemarken gaat er een verbinding van Stenaline naar Oslo. Aangezien je met de auto verder reist is de boottocht korter naar Oslo.

Hirtshals

Vanuit Hirtshals is het mogelijk om naar drie verschillende bestemmingen te reizen in Noorwegen. Er zijn verbindingen naar Bergen, Kristiansand en Stavanger. De verbinding naar Bergen en Stavanger is met de dezelfde ferry. Vanuit Hirtshals vertrekt de boor eerst naar Stavanger en komt ruim vijf uur later in Bergen aan. Zoals genoemd is het ook mogelijk om naar Kristiansand te varen. Dit kan met zowel Fjordline als Colorline. Bij het kiezen van de juiste overtocht is het goed om te weten dat Fjordline er een uur korter en drie keer per dag vaart.

Kopenhagen

De afvaart vanuit Kopenhagen wordt minder gekozen omdat deze wanneer je direct uit Nederland reist niet helemaal logisch is. Wanneer je echter kiest voor een paar dagen vakantie in of rondom Kopenhagen kan het wel een goede optie zijn.

Reizen inclusief overtocht

 

 

 

No comments yet.

Geef een reactie