Het Noorderlicht

Het noorderlicht is op een simpele manier uit te leggen. Het licht wordt veroorzaakt door zonnewind. Grote hoeveelheden geladen deeltjes vliegen daarmee het heelal in. Zodra die deeltjes de atmosfeer inkomen veranderen ze door de hoge energie in zuurstof- en stikstofatomen. Deze atomen zorgen voor de kleuren (o.a. groen, roze, paars) die wij kennen als het noorderlicht.

De beste plek?

Er wordt vaak gezegd dat het noorden van Noorwegen één van de beste plekken op de wereld is om het noorderlicht te bekijken. Hoewel het noorderlicht ook op veel andere plekken te zien is, is bovenstaande toch zeker waar. Maar weinig plekken kunnen tippen aan het ruime aanbod van activiteiten, tours, hotels en cruises die bijdragen aan je noorderlichtavontuur.

Meer dan alleen mooi

Voor de lokale bevolking in het noorden van Noorwegen is het noorderlicht een deel van hun leven. In dit gedeelte is de aurora borealis (oftewel het noorderlicht) een bron voor kunst, mythologie en legendes. Voor anderen, zoals wetenschapper Neil deGrasse Tyson, is het fenomeen een voorbeeld van hoe mooi de wetenschap kan zijn. ‘Het is een eigenaardige zaak over het heelal’, zegt hij, ‘achter de meest prachtige bezienswaardigheden ligt één van de meest uitdagende problemen in de fysica.’

Reizen en accomodaties

No comments yet.

Geef een reactie