Met de auto naar noorwegen

Met de auto naar Noorwegen is de meest gekozen mogelijkheid om op vakantie te gaan in dit prachtige land. De meeste reizigers doen dit in combinatie met een bootovertocht maar het is ook mogelijk om geheel over land te reizen.

met-de-auto-naar-noorwegen

Overtochten naar Noorwegen

Er zijn verschillende locaties waar vandaan je de overtocht naar Noorwegen kunt maken. De meest gekozen overtochten zijn die van Kiel naar Oslo en van Hirthals naar Stavanger of Bergen. Er zijn echter meer mogelijkheden. Kijk op de pagina over met de boot naar Noorwegen voor de mogelijkheden en de kosten.

fjordline

Route zonder overtocht

Wanneer je met de auto naar Noorwegen zonder boot wilt dan moet je via Duitsland, Denemarken en Zweden reizen. De meest logische route is om te rijden via Hambrug, Flensburg, Kolding, Odense, Kopenhagen, Göteborg, Fredrikstrad en vanuit Oslo weer verder.

Wat zijn de kosten?

De kosten om met de auto naar Noorwegen te reizen is afhankelijk van de route. Wanneer je geheel met de auto reist leg je van Utrecht naar Oslo ongeveer 1350 km af. Uiteraard is het afhankelijk van de het type auto maar kost je dat ongeveer 150 euro aan brandstofkosten. Dit is overduidelijk de goedkoopste optie. Wat de bootkosten betreft is het vooral afhankelijk van de overtocht die je kiest en van het type slaapplaats je gebruik wilt maken. Kijk op de pagina over de overtochten naar Noorwegen voor de mogelijkheden en de kosten.

In de winter

Het is heel goed mogelijk om met de auto naar Noorwegen te gaan in de winter. Wel moet je met een aantal zaken rekening houden. In verband met de winterse omstandigheden is het verplicht om winterbanden onder de auto te hebben en gebruik te maken van sneeuwketting. Ook moet je rekening houden met langere rijstijd. De wegen in Noorwegen zijn ook in de winter goed begaanbaar. Ze zijn uiteraard goed gewend aan winterse omstandigheden. De meeste bergpassen zijn in de winter wel gesloten.

Vind hier de juiste reis voor jou!

Er zijn 60 reizen gevonden

Verfijn je selectie met onderstaande filtersComments are closed.