Oslo

De hoofdstad van Noorwegen is Oslo. Voor de meeste bezoekers van Noorwegen zal dit de plaats zijn waar voor het eerst voet op de bodem van Noorwegen wordt gezet. Zowel de meeste boot- en vliegpassagiers komen hier aan. Wanneer je toch door Oslo reist is het een goed idee om de stad eens goed te bekijken. Oslo heeft de toerist een hoop te bieden.

Wanneer u met het vliegtuig op Gardermoen aankomt zal u eerst naar het centrum van Oslo moeten reizen. Dit duurt ongeveer 30-40 minuten. Wanneer u aankomt op het busstation van Oslo bent u op zeer korte loopafstand van het winkelgebied in Oslo. De stad Oslo heeft een modern en gezellig winkelgebied.

Oslo heeft 520.000 inwoners en is ook direct een provincie van Noorwegen. Op de kaart van Noorwegen is Oslo te vinden in het zuidoosten. De stad ligt aan het indrukwekkende Oslo-fjord.

Koninklijk paleis
In het centrum vindt u het koninklijk paleis, de residentie van de koning van Noorwegen. Het paleis is van heel dicht te benaderen.

Musea
U kunt in Oslo de beroemdste musea en attracties bezoeken: het Munch museum, de duizend jaar oude Vikingschepen, Thor Heyerdahls balsavlot Kon-Tiki, het vermaarde poolschip Fram, het openluchtmuseum en het monumentale beeldenpark van Gustav Vigeland. Ook kunt u de moderne kade Aker Brygge bezoeken.

Skiën
Oslo is de enige Europese hoofdstad waar de mooiste skigebieden zo dicht bij het centrum gelegen zijn. De gebieden liggen zo dichtbij dat ze met het openbaar vervoer in korte tijd te bereiken zijn.

Oslo Pass
De Oslo Pass is een eenvoudige een meest voordelige manier om de stad Oslo te ontdekken. Wanneer u meerder attracties wilt bezoeken en door de stad wilt reizen is de Oslo Pass het overdenken waard. Met de pas heeft u gratis toegang tot het openbaar vervoer, musea, attracties, korting in restaurants, korting op de huur van auto’s en korting op de aanschaf van souvenirs.

 

Reizen en accommodatie in en rondom Oslo

No comments yet.

Geef een reactie