Gålå is een dorp en skigebied in de gemeente Sør-Fron, gelegen in het Gudbrandsdalen in de provincie Oppland in Noorwegen.  Het ligt aan de Peer Gyntweg.

Wandelen

De omgeving van Gålå is zeer geschikt voor het maken van wandelen. In het gebied zelf kan het heel goed maar het ligt ook dichtbij de Jotunheimen en Rondane. Wanneer je in de regio verblijft moet je zeker in deze natuurgbieden één of meerdere bezoeken brengen.

Gålå in de zomer

aan de romantische Peer Gyntweg in een uitgestrekt berg- en hoogvlaktegebied, omringd door prachtige heidevelden en bossen. ‘s Zomers bruist het in Gålå van de activiteiten. Het is dan ook een zeer geschikte bestemming voor diegenen die hun vakantie op sportieve wijze willen invullen. Er is een uitgebreid activiteitenprogramma voor de hele familie.

Gålå in de winter

Ook in de winter kan je goed in Gålå terecht voor wintersport. Het heeft 15 skipistes en circa 230 kilometer langlaufgebied. Daarnaast zijn er veel goede accommodaties die gericht zijn op wintersport.

Bezienswaardigheden

  • Op en rondom het Gålåmeer is van alles te doen. Je kan er wandelen en daarnaast zijn er ook mogelijkheden om te varen of kanoën.
  • Lillehammer ligt in de buurt en is het een bezoek waard. Het centrum is gezellig en sfeervol. Het openluchtmuseum Maihaugen is ook een populaire bestemming. Daarnaast is een bezoek aan de Olympische attracties leuk om te doen.

Populaire producten