De provincie Agder ligt aan de zuidkust van Noorwegen en is verdeeld in de provincies Aust-Agder en Vest-Agder. Het is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in het land vanwege de prachtige kustlijn, het mooie landschap en de vele activiteiten die het te bieden heeft.

Een van de hoogtepunten van Agder is de kustlijn. De kust van deze provincie is bezaaid met idyllische kustplaatsjes, fjorden en eilanden. Een populaire manier om de kust te verkennen is per boot. Er zijn verschillende boottochten beschikbaar die bezoekers langs de prachtige fjorden en eilanden leiden, zoals de Lyngør-archipel en het schiereiland Lindesnes.

Naast de kust biedt Agder ook een aantal prachtige wandelroutes in de bergen en bossen. Een van de populairste wandelroutes is de Setesdalsheiene, die een prachtig uitzicht biedt op de omliggende bergen en meren. Andere populaire activiteiten zijn fietsen, kanoën, vissen en paardrijden.

Agder heeft ook een rijke culturele geschiedenis. Er zijn verschillende musea en galerieën verspreid over de provincie, waaronder het Kristiansand Museum en de Agder Kunstmuseum. Bezoekers kunnen ook een bezoek brengen aan historische bezienswaardigheden zoals de oude handelsstadjes Mandal en Risør, en de oude nederzetting van Setesdal.

Voor gezinnen met kinderen zijn er ook veel leuke activiteiten te doen in Agder, zoals dierentuinen, waterparken en pretparken. De dierentuin van Kristiansand, de Aquarama waterpark in Kristiansand en het Dyreparken pretpark in Kristiansand zijn allemaal populaire attracties voor gezinnen.

Agder is een prachtige provincie met veel te bieden aan bezoekers. Van prachtige kustlijnen en bergen tot culturele bezienswaardigheden en leuke activiteiten voor het hele gezin, Agder is een ideale bestemming voor iedereen die op zoek is naar een geweldige vakantie in Noorwegen.