De belangrijkste luchthaven van Noorwegen is Gardermoen, ten noorden van Oslo. Gardermoen is zowel voor buitenlandse vluchten als voor binnenlandse vluchten het centrum. Het binnenlandse netwerk van SAS en concurent Norwegian is zeer uitgebreid. Naast Oslo hebben Bergen, Stavanger, Trondheim, Sandefjord en Kristiansand vliegverbindingen met de grotere Europese steden.

Reizen naar Noorwegen is gemakkelijker dan ooit. Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die rechtstreeks naar het Scandinavisch land vliegen, waardoor het een populaire bestemming is voor toeristen. Maar voordat je boekt, moet je overwegen wat voor soort belevenis je wilt ervaren.

Als je een budgetvriendelijke optie wilt, bieden veel budgetluchtvaartmaatschappijen directe vluchten van diverse Europese steden. Deze vluchten bieden hetzelfde comfort als een normale langeafstandsvlucht, maar de prijzen zijn aanzienlijk lager. Sommige airlines zoals Norwegian en SAS bieden ook gereduceerde tarieven aan seizoensgebonden passagiers die eind juni tot half augustus reizen.

Zoek je liever naar meer luxe? Veel internationale luchtvaartmaatschappijen bieden first-class of business class tickets met extra comfort die tegenwoordig beschikbaar zijn tegen betaalbare prijzen. Vliegtuigmiljoenairs met meer flexibele begroting kunnen zelfs opteren voor volledig private charters om in Noorwegen aan te komen.

Reizigers vanuit Azië en andere delen van de wereld kunnen ook profiteren van de hernieuwde connectiviteit tussen Noorwegen en andere landen door middel van codeshare-samenwerking tussen luchtvaartmaatschappijen. Eindeloze carriers zoals KLM, Air France, Lufthansa en British Airways bieden samenvliegoptie’s met verbinding in Stockholm of Helsinki voordat u Noorse land hoogte bereikt op uw bestemming plaats.

Veel reizigers wetend ook dat veel internationale luchthavens internationaal immigratieformulier nodig hebben voordat u op weg gaat naar Noorweesland. Hoewel de vergunning eisen verschillend per persoon varieert, word aangeraden om zo snel mogelijk visumVisa’s aanvragen op [ website ] om vertraging te voorkomen bij het invliegen op Noorse soil .

Of u nu kiest (voor) budgetvluchten of luxueuze privévliegtuigen: er zijn talloze manieren om naar Noorwegen te reizen en te genieten van dit prachtige Scandinavische land . Waar u ook heengaat , vergeet niet uw camera mee te nemen om de magische avonturen vast te leggen!