Een rondreis maken door Noorwegen

Het land Noorwegen is een zeer geschikte bestemming om een rondreis te maken. De naam Noorwegen betekent letterlijk de ‘Weg naar het Noorden’. Zowel de wegen als het openbaar vervoer (boot, bus en trein) zijn zeer goed ontwikkeld. Het is dus heel goed mogelijk om zowel met auto of bus en trein een rondreis te maken. Eigen vervoer heb je tijdens deze reizen niet nodig, want je reist per boot, trein en bus. Je kunt op deze manier heerlijk ontspannend genieten van de uitzichten van Noorwegen. Er worden door verschillende aanbieders georganiseerde rondreizen aangeboden maar het is ook heel goed mogelijk om op de bonnefooi een rondreis door Noorwegen te maken. Noorwegen is een land van veel gezichten, met bossen, fjorden, meren, steden en gletsjers, die je op rondreis in Noorwegen kunt bewonderen. Tijdens een vakantie en rondreis in Noorwegen maak je kennis met al deze de hoogtepunten van Noorwegen.

noorwegen-1

Plaatsen en steden

Niet alleen grote steden als Oslo en Bergen zijn interessante steden om te bezoeken. Ook in wat kleinere dorpjes vindt u culturele monumenten, zoals de eeuwenoude houten staafkerken. Indien u naar het Noorden reist, rij dan via Oslo, Bergen en via Trondheim door naar boven.

Natuur

Toch zullen de meeste mensen niet zozeer voor de cultuur maar voor de natuur naar Noorwegen reizen. In Noorwegen is vooral de natuur betoverend, zowel in de zomer als de winter. De vele natuurparken zijn verspreid over het hele land, van noord tot zuid. Vooral in de driehoek Trondheim, Bergen en Oslo liggen mooie natuurparken zoals Jostedalsbreen, Hardangervidda, Rondane en Jotunheimen. In het noorden liggen de prachtige Lofoten.

Fjorden

Fjorden zijn over het gehele land te vinden, enkele bekende voorbeelden zijn het meer westelijk gelegen Hardangerfjord en het Sognefjord. Samengevat maakt niet zozeer de cultuur bij een rondreis door Noorwegen het verschil. Het zijn vooral de bergen, rivieren, watervallen en meren die Noorwegen tot één van de beste rondreis bestemmingen van Europa maakt.

Rondreis naar de middernachtzon

Ten noorden van de Poolcirkel kun je tijdens een rondreis Noorwegen de middernachtzon ontdekken, een uniek fenomeen. Doordat de aarde om haar as draait, gaat in Noorwegen de zon vanaf midden mei tot en met eind juli niet onder en zul je op je rondreis Noorwegen merken dat het in Noorwegen de hele nacht schemerig blijft. Tijdens een rondreis door Noorwegen is de schoonheid van de Middernachtzon te zien. Je kan dit doen door een rondreis in Noorwegen te doen naar de Noordkaap, het bekendste Noordelijkste punt van het vasteland van Europa. Maar je kan natuurlijk ook heel goed zelf op de bonnefooi gaan. Op rondreis in Noorwegen kun je de alledaagse stress even vergeten en tijdens een autorondreis, busrondreis of trein-/boot rondreis in Noorwegen in de mooie regio’s van Noorwegen genieten van de unieke landschappen waarover Noorwegen beschikt. Ervaar het zelf tijdens een rondreis Noorwegen!

Rondreis Noorwegen op maat – fly drive met huurauto of overtocht met eigen auto

Zoals u al eerder las zijn er heel veel verschillende rondreizen te maken in allerlei soorten en maten. Ook is het mogelijk om een rondreis in Noorwegen met vluchten, overtochten en huurauto te maken. Op deze manier kan je met het vliegtuig naar Noorwegen reizen. Een reisaanbieder kan voor u een reisvoorstel maken, zodat je zorgeloos kunt genieten van een sfeervolle rondreis Noorwegen.

Uitgestippelde autorondreis in Noorwegen

Een uitgestippelde autorondreis is een efficiënte manier om in een relatief kort tijdsbestek en in individuele vrijheid veel van de verschillende streken van Noorwegen te zien en te beleven. Kies een schitterende selectie uitgestippelde autorondreizen in Noorwegen, langs de mooiste plekjes van Noorwegen en waarbij u Noorwegen op een relaxte manier kunt zien en ervaren. Ontdek tijdens uw autovakantie en autorondreis in Noorwegen de schoonheid van de Noorse natuur.

Vind hier de juiste reis voor jou!

2018-11-01T16:00:07+00:00