Noorwegen is een prachtig land met een unieke natuur. De rondreizen door Noorwegen staan dan ook garant voor fantastische uitzichten. De meeste mensen maken een rondreis met de auto maar het openbaar vervoer is in Noorwegen ook heel goed ontwikkeld, dus je kunt gemakkelijk van plaats naar plaats reizen. Tijdens je rondreis door Noorwegen kun je genieten van de prachtige natuur.

 

Waarom zou ik een rondreis door Noorwegen maken?

Noorwegen is zeer geschikt om een rondreis te maken. Eigenlijk zijn er weinig toeristen die meerdere weken naar één locatie gaan. De meeste mensen kiezen er voor om rond te reizen. Het land is er ook op ingericht. Het vervoer, de wegen en de accommodaties zijn gewend aan rondreizende bezoekers. Daarnaast is er ook veel mogelijk vanuit allerlei aanbieders: er zijn tal van Noorwegen rondreizen mogelijk.

Droomhut wintersport Trysil Noorwegen

Wat voor soort type rondreis wil ik maken?

Bij het ontwerpen of kiezen van jouw reis is het goed om eerst na te denken wat voor soort type rondreis je wilt gaan maken. Wil je met een groep reizen? Ga met de auto of de camper? Ga je kamperen of zoek je hutten of huizen? Via onderstaande links kan je direct naar een pagina met specifieke informatie over dat soort type reis. Op die pagina’s staan mooie rondreizen en er is er vast ook een rondreis geselecteerd voor jou of jullie.

Rondreizen met de auto

Noorwegen is een prachtig land waar veel te zien en te doen is, waardoor het de perfecte bestemming is om met de auto te rijzen. Hoewel u gemakkelijk door de grote steden en dorpen kunt rijden, zijn er ook tal van mooie routes om te nemen als u het platteland wilt verkennen. Het beste aan autorijden in Noorwegen is dat je echt de tijd kunt nemen en van de reis kunt genieten, aangezien er maar heel weinig files of opstoppingen zijn. Daarnaast heeft Noorwegen een uitgebreid netwerk van goed onderhouden wegen, zodat u erop kunt vertrouwen dat uw reis veilig en soepel verloopt. 

Groepsreizen

Het is heel goed mogelijk om een groepsreis door Noorwegen te maken. Er zijn verschillende bedrijven die groepsreizen naar Noorwegen aanbieden, en deze kunnen voor een groep van verschillende groottes worden gereserveerd. De groepsreizen zijn meestal inclusief vluchten, vervoer tijdens de reis, overnachtingen en maaltijden. Sommige groepsreizen bieden ook excursies en activiteiten aan, zodat u alles kunt zien en doen wat u wilt tijdens uw reis. Noorwegen is een prachtig land om te bezoeken, dus als u op zoek bent naar een unieke ervaring, dan moet u erover nadenken om een groepsreis door Noorwegen te boeken.

Rondreizen met de bus

Als je graag rondreizen wilt en geen hoge kosten wilt maken, is een rondreis door Noorwegen met de bus een geweldige optie. Je kunt gemakkelijk een bus huren die je rondleidt door alle mooie plekken in Noorwegen. Dit is een geweldige manier om te zien wat Noorwegen te bieden heeft, en je kunt ervoor kiezen om op verschillende plekken te stoppen en verder te reizen wanneer je maar wilt. Een rondreis door Noorwegen met de bus is een fantastische manier om deze prachtige plek te ervaren zonder veel geld uit te geven.

Rondreizen met de camper

Wanneer je in Noorwegen bent zie je ongelooflijk veel campers rijden. Het geeft aan dat rondreizen met de camper goed kan een voor veel reizigers een aantrekkelijke optie is. Een groot voordeel in Noorwegen is dat je de vrijheid hebt om overal te overnachten. Dat betekent dat je je reis kan uitstippelen zonder altijd op de camping te moeten staan. Het geeft een enorme flexibiliteit en de mogelijkheid om op de meest wonderlijke plekken te overnachten.

Individuele rondreizen

Individuele rondreizen Noorwegen zijn een geweldige manier om het mooie Noorwegen te verkennen. Er zijn veel verschillende soorten rondreizen, dus er is altijd wel iets voor iedereen. Of je nu houdt van wandelen, fietsen of gewoon van het mooie uitzicht, er is altijd wel een individuele rondreis die perfect bij je past.

Een rondreis door Noorwegen is meestal ongeveer twee weken lang. Dit is lang genoeg om de meeste van de belangrijkste bezienswaardigheden te zien, maar kort genoeg om je niet te vermoeien. Er zijn ook kortere en langere mooie rondreizen beschikbaar, dus je kunt altijd precies vinden wat je zoekt. Als je tijd en budget hebt, kan een individuele reis door Noorwegen ook een geweldige manier om het land te verkennen. In dat geval kan je misschien wel drie of vier weken uittrekken om alles te zien wat je wilt.

Bepaal je eigen tempo en neem de tijd

Noorwegen is overweldigend mooi met ontzettend veel bezienswaardigheden. Wanneer je voor het eerst kennis maakt met Noorwegen hebben veel mensen de neiging om te veel te plannen in te weinig tijd. Dat begint al met de reistijd. In Noorwegen moet je meer tijd rekening voor het aantal km dat je aflegt. Ten eerste omdat je met een lagere snelheid rijdt. Daarnaast wil je onderweg regelmatig uitstappen om iets te bekijken. Het is dus goed om je tempo aan te passen en te genieten van wat er allemaal op je weg komt.

Bepaal je eigen tempo en neem de tijd

Noorwegen is overweldigend mooi met ontzettend veel bezienswaardigheden. Wanneer je voor het eerst kennis maakt met Noorwegen hebben veel mensen de neiging om te veel te plannen in te weinig tijd. Dat begint al met de reistijd. In Noorwegen moet je meer tijd rekening voor het aantal km dat je aflegt. Ten eerste omdat je met een lagere snelheid rijdt. Daarnaast wil je onderweg regelmatig uitstappen om iets te bekijken. Het is dus goed om je tempo aan te passen en te genieten van wat er allemaal op je weg komt.

Wat is het beste vervoersmiddel?

De meeste mensen maken een rondreis in Noorwegen met de auto. Uiteraard geeft dat veel mogelijkheden en flexibiliteit. Er zijn alleen meerdere mogelijkheden. Zo maken veel toeristen gebruik van de bus. Noorwegen heeft een zeer goed systeem met busverbindingen. Op vrijwel alle plaatsen kan je komen. Ook de belangrijke accommodaties waar je wandelingen kan starten kunnen met de bus bereikt worden. Naast de bus wordt ook vaak de trein ingezet. Noorwegen heeft een goed spoorsysteem. Je kan uitstekend met de trein reizen in Noorwegen. Een aantal routes zijn behalve praktisch ook één van de mooiste van Europa (en misschien wel ter wereld).

Wat is de beste reistijd naar Noorwegen?

Hoewel ieder jaargetijde genoeg te bieden heeft, zijn er momenten in het jaar die beter geschikt zijn voor een vakantie dan andere. Normaal gesproken is voor het zien van bezienswaardigheden de maanden juni t/m september de beste maanden voor een rondreis in Noorwegen. Het zijn de maanden dat er geen sneeuw valt (wel in de bergen) en de bergwegen vrijwel allemaal begaanbaar zijn. Het beste weer heb je meestal in juni en juli.

Wanneer je in de winter naar Noorwegen wilt kan je het beste voor de maanden maart en april kiezen. Ook in november en december is het goed mogelijk om te skiën. Er is dan genoeg sneeuw op de piste maar minder op andere plaatsen. Gecombineerd met de korte dagen met weinig licht hebben maart en april de voorkeur. Voor een rondreis is Noorwegen in de winter niet zo geschikt. 

Wil je in de winter op vakantie en de romantiek van Noorwegen ervaren? Dan is rondom Kerst een reis naar Lapland wel aan te raden. In de praktijk maak je dan geen rondreis.

Bezienswaardigheden

Het is niet eenvoudig om aan te geven wat je wel en niet aan bezienswaardigheden op opnemen in je reis. Tegelijk is er zeker wel een opsomming van populairste bestemmingen te geven. Uiteraard is het hier drukker maar ze zijn over het algemeen wel een bezoek waard. 

Het Zuiden van Noorwegen

Zuid-Noorwegen is een mooie regio om te beginnen. Er is ongelooflijk veel te zien. Het is ook de grootste regio van Noorwegen. Zuid-Noorwegen heeft een aantal grote steden, waaronder Oslo, Stavanger en Bergen. Elk van deze steden heeft zijn eigen unieke sfeer en er is voor ieder wat wils. Zuid-Noorwegen is ook bekend om zijn schitterende natuur. De regio heeft een aantal prachtige fjorden, rivieren en meren. Zuid-Noorwegen is ook een populaire bestemming voor wandelaars en klimmers, vanwege de vele mooie trails die de regio te bieden heeft. Kortom, Zuid-Noorwegen is de perfecte plek voor een onvergetelijke vakantie in Noorwegen!

Het Westen van Noorwegen

Veel reizigers willen ook het Westen van Noorwegen opnemen in hun rondreis. Dat is terecht. Het gebied van de Noorse fjorden is meer dan de moeite waard. De groene bergen en de diepblauwe fjorden zijn adembenemend. Natuurlijk wil je dat tijdens een rondreis langs.

Het Noorden van Noorwegen

Het kan ook zijn dat je naar Noord Noorwegen wil reizen. De ruige natuur is erg aansprekend en het is bijzonder om over de Poolcirkel te reizen. Heel Noorwegen is mooi maar het noordelijke deel heeft zeker iets bijzonders. Hou ook hier wel rekening met de reistijd. Het is niet eenvoudig om zo’n rondreis met andere delen van Noorwegen te combineren. Uiteraard wel als je tijd hebt. Persoonlijk adviseren wij minimaal drie weken te gaan reizen. Bij voorkeur trek je daar vier weken voor uit om Noord Noorwegen goed te bereizen. Het geldt voor iedere rondreis maar tijdens zo’n reis wil je ook goed voorbereid op reis.

Fly-drive reizen

Dit naamgeving van dit soort reizen slaat eigenlijk niet op de rondreis zelf. Het gaat meer om de reis naar Noorwegen toe. Het betekent dat je naar Noorwegen reist met het vliegtuig en dat je daarna met andere vervoer je rondreis maakt. Dit kan met een huurauto zijn maar ook met bus of trein. Bij pakketreizen gaat het bijna altijd om een huurauto.

 

 

Het land Noorwegen is een zeer geschikte bestemming om een rondreis te maken. De naam Noorwegen betekent letterlijk de ‘Weg naar het Noorden’. Zowel de wegen als het openbaar vervoer (boot, bus en trein) zijn zeer goed ontwikkeld. Het is dus heel goed mogelijk om zowel met auto of bus en trein een rondreis te maken. Eigen vervoer heb je tijdens deze reizen niet nodig, want je reist per boot, trein en bus. Je kunt op deze manier heerlijk ontspannend genieten van de uitzichten van Noorwegen. Er worden door verschillende aanbieders georganiseerde rondreizen aangeboden maar het is ook heel goed mogelijk om op de bonnefooi een rondreis door Noorwegen te maken. Noorwegen is een land van veel gezichten, met bossen, fjorden, meren, steden en gletsjers, die je op rondreis in Noorwegen kunt bewonderen. Tijdens een vakantie en rondreis in Noorwegen maak je kennis met al deze de hoogtepunten van Noorwegen.

Plaatsen en steden

Niet alleen grote steden als Oslo en Bergen zijn interessante steden om te bezoeken. Ook in wat kleinere dorpjes vindt u culturele monumenten, zoals de eeuwenoude houten staafkerken. Indien u naar het Noorden reist, rij dan via Oslo, Bergen en via Trondheim door naar boven.

Natuur

Toch zullen de meeste mensen niet zozeer voor de cultuur maar voor de natuur naar Noorwegen reizen. In Noorwegen is vooral de natuur betoverend, zowel in de zomer als de winter. De vele natuurparken zijn verspreid over het hele land, van noord tot zuid. Vooral in de driehoek Trondheim, Bergen en Oslo liggen mooie natuurparken zoals Jostedalsbreen, Hardangervidda, Rondane en Jotunheimen. In het noorden liggen de prachtige Lofoten.

Fjorden

Fjorden zijn over het gehele land te vinden, enkele bekende voorbeelden zijn het meer westelijk gelegen Hardangerfjord en het Sognefjord. Samengevat maakt niet zozeer de cultuur bij een rondreis door Noorwegen het verschil. Het zijn vooral de bergen, rivieren, watervallen en meren die Noorwegen tot één van de beste rondreis bestemmingen van Europa maakt.

Rondreis naar de middernachtzon

Ten noorden van de Poolcirkel kun je tijdens een rondreis Noorwegen de middernachtzon ontdekken, een uniek fenomeen. Doordat de aarde om haar as draait, gaat in Noorwegen de zon vanaf midden mei tot en met eind juli niet onder en zul je op je rondreis Noorwegen merken dat het in Noorwegen de hele nacht schemerig blijft. Tijdens een rondreis door Noorwegen is de schoonheid van de Middernachtzon te zien. Je kan dit doen door een rondreis in Noorwegen te doen naar de Noordkaap, het bekendste Noordelijkste punt van het vasteland van Europa. Maar je kan natuurlijk ook heel goed zelf op de bonnefooi gaan. Op rondreis Noorwegen kun je de alledaagse stress even vergeten en tijdens een autorondreis, busrondreis of trein-/boot rondreis in Noorwegen in de mooie regio’s van Noorwegen genieten van de unieke landschappen waarover Noorwegen beschikt. Ervaar het zelf tijdens een rondreis Noorwegen!

Rondreis Noorwegen op maat – fly drive met huurauto of overtocht met eigen auto

Zoals u al eerder las zijn er heel veel verschillende rondreizen te maken in allerlei soorten en maten. Ook is het mogelijk om een rondreis met vluchten, overtochten en huurauto te maken. Op deze manier kan je met het vliegtuig naar Noorwegen reizen. Een reisaanbieder kan voor u een reisvoorstel maken, zodat je zorgeloos kunt genieten van een sfeervolle rondreis Noorwegen.

Uitgestippelde autorondreis in Noorwegen

Een uitgestippelde autorondreis is een efficiënte manier om in een relatief kort tijdsbestek en in individuele vrijheid veel van de verschillende streken van Noorwegen te zien en te beleven. Kies een schitterende selectie uitgestippelde autorondreizen in Noorwegen, langs de mooiste plekjes van Noorwegen en waarbij u Noorwegen op een relaxte manier kunt zien en ervaren. Ontdek tijdens uw autovakantie en autorondreis in Noorwegen de schoonheid van de Noorse natuur.

 

Wat kost een rondreis naar Noorwegen

De kosten van een rondreis Noorwegen is van een aantal zaken afhankelijk. Het is belangrijk om te weten hoe lang je gaat? Welk vervoer ga je gebruiken? Hoeveel excursies ga je doen waarvoor je moet betalen? Een belangrijke afweging is ook of je een pakketreis boekt of je zelf alles regelt. Zelf alles apart regelen heeft als voordeel dat je precies je rondreis zelf kan samenstellen. Een pakketreis kiezen heeft als voordeel dat je weet waar je aan toe bent. Daarnaast worden door een reisorganisatie direct al mooie plekken gekozen.

Een rondreis naar Noorwegen boeken

Verschillende reisondernemingen stellen ieder jaar een pakket met mooie rondreizen samen. Ook hieronder staan een aantal populaire rondreizen. Is er een rondreis geselecteerd voor jou? De lengte en bestemming variëren dus is voor iedereen keuze. De vraag is hoe je jouw ideale rondreis er uitziet. Wil je naar het westen met de ruige bergen en diepblauwe fjorden? Op reis je liever naar Noord Noorwegen? Eén is helder: je hoeft je geen zorgen te maken dat je geen mooie route rijdt. Want dat is het in dit Scandinavische land eigenlijk overal.