Met de auto naar Noorwegen is de meest gekozen mogelijkheid om op vakantie te gaan in dit prachtige land. De meeste reizigers maken een autoreis in combinatie met een bootovertocht maar het is ook mogelijk om geheel over land te reizen.

Overtochten naar Noorwegen

Er zijn verschillende locaties waar vandaan je de overtocht naar Noorwegen kunt maken. De meest gekozen overtochten zijn die van Kiel naar Oslo en van Hirthals naar Stavanger of Bergen. Er zijn echter meer mogelijkheden. Kijk op de pagina over met de boot naar Noorwegen voor de mogelijkheden en de kosten.

fjordline

Route zonder overtocht via Zweden

Wanneer je met de auto naar Noorwegen zonder boot wilt dan moet je via Duitsland, Denemarken en Zweden reizen. De meest logische route is om te rijden via Hamburg, Flensburg, Kolding, Odense, Kopenhagen, Göteborg, Fredrikstrad en vanuit Oslo weer verder.

Wat zijn de kosten?

De kosten om met de auto naar Noorwegen te reizen is afhankelijk van de route. Wanneer je geheel met de auto reist leg je van Utrecht naar Oslo ongeveer 1350 km af. Uiteraard is het afhankelijk van de het type auto maar kost je dat ongeveer 150 euro aan brandstofkosten. Dit is overduidelijk de goedkoopste optie. Wat de bootkosten betreft is het vooral afhankelijk van de overtocht die je kiest en van het type slaapplaats je gebruik wilt maken. Kijk op de pagina over de overtochten naar Noorwegen voor de mogelijkheden en de kosten.

In de winter

Het is heel goed mogelijk om met de auto naar Noorwegen te gaan in de winter. Wel moet je bij zo’n autoreis met een aantal zaken rekening houden. In verband met de winterse omstandigheden is het verplicht om winterbanden onder de auto te hebben en gebruik te maken van sneeuwketting. Ook moet je rekening houden met langere rijstijd. De wegen in Noorwegen zijn ook in de winter goed begaanbaar. Ze zijn uiteraard goed gewend aan winterse omstandigheden. De meeste bergpassen zijn in de winter wel gesloten.

Populaire reizen en vakantie's

10-daagse autorondreis Het beste van Zuid-Noorwegen

Autorondreis | DeJongIntra.nl | €589.00

Deze rondreis brengt u door zuiden van Noorwegen. In Telemarken lijkt al het natuurschoon op miniatuurschaal te zijn samengebracht en aan de kust zorgen de de havensteden Stavanger en Bergen voor een paar levendige dagen. In tien dagen ontdekt u alle hoogtepunten van de zuidkust, het fjordengebied en het binnenland. U eindigt de rondreis in de hoofdstad Oslo.

Zoeken met de reiszoeker
Populairste reizen en vakantie’s