Noorwegen is een vakantieland dat uitstekend is om te kamperen. Er zijn heel wat campings Noorwegen te vinden. In Noorwegen kennen ze het allemansrecht. Het betekent dat je in principe vrij bent om in de natuur te kamperen. Hoewel het zeker handig en leuk is om af te doen, hebben alle kampeerders ook behoefte aan een camping met mooie plekken, sanitair en andere faciliteiten. Daarnaast is een camping ontzettend leuk voor kinderen zodat ze met elkaar kunnen spelen.

Er zijn meer dan 1000 campings in Noorwegen te vinden. Hoewel je rekening met het weer moet houden, is het echt een prachtig land om te kamperen. De campings zijn over het algemeen schoon, rustig en ruim opgezet. Natuurlijk zijn er verschillen maar over het algemeen is de kwaliteit hoog. Daarnaast is het natuurlijk de vraag wat je zoekt. Sommige kampeerders zoeken de gezelligheid van campings met bijvoorbeeld veel faciliteiten en gezinnen. Anderen zoeken juist de rust en hebben niet meer nodig dan basale faciliteiten op een prachtige plek.

Zoek de juiste camping in Noorwegen op Booking.com

 

Op deze pagina vind je geen uitputtende lijst van campings. Het zijn campings waar we zelf zijn geweest en waar we ook goede ervaringen mee hebben.

 

Gryta camping Olden

Gryta camping (of Gytri) is een prachtig gelegen en geweldige camping nabij het plaatsje Olden. Hoewel de camping genoeg te bieden heeft, staat maar één ding centraal: de locatie met prachtig uitzicht. Gryta camping is gelegen op een prachtige locatie in een...

Bøflaten Camping AS

Bøflaten camping is gelegen vlak bij het plaatsje Vang in de regio Vang i Valdres in de provincie Oppland. Het is een rustige camping met mooie plekken en goede faciliteiten. Het mooiste van de camping is de locatie. Het is gelegen aan een meer met een prachtig...