Het Geirangerfjord is misschien wel het meest bekende fjord van Noorwegen. Het is in ieder geval een stukje adembenemende natuur. Het fjord is inmiddels ook opgenomen in de wereldmonumentenlijst van Unesco. De Geirangerfjord bevindt zich in het district Møre & Romsdal, ten noorden van Fjord Noorwegen, aan de noordwestkust. De fjord is 15 kilometer lang is één van de meest bezochte fjorden van Noorwegen. Bekijk oude bergboerderijen die niet meer bewoond zijn.

De bekendheid van het fjord brengt met zich mee dat het in Geiranger vrij druk is. Dat merk je in het hoogseizoen aan dat er veel verkeer is. In het plaatsje zelf arriveren en vertrekken ook veel bussen met toeristen. Tegelijkertijd raden we een bezoekje aan de Geiranger en de omgeving zeker aan. Er zijn veel mooie dingen te zien.

Reizen naar Geiranger

Je kunt op verschillende manier naar Geiranger reizen. Er zijn eigenlijk drie goede mogelijkheden. De eerste die we noemen is de route via de Trollstigen. Je komt dan waarschijnlijk vanuit Åndalsnes. Je volgt dan weg 63 naar het zuiden. Tussen Valldal en Eidsdal moet je met de pont overvaren. Onderweg moet je ook de Trollstigen nemen. Het is een steile kronkelende weg (zie foto) waarvan zowel het rijden zelf als het uitzicht een bijzonder ervaring oplevert.

Wanneer je vanuit het zuiden komt neem je weg 15. Bij Langvatnet neem je weg 63 naar het noorden naar Geiranger. Weg 15 loopt van het westen naar het Oosten. Je kan dus goed vanuit bijvoorbeeld Stryn naar Geiranger reizen (prachtige route). Wanneer je direct met de auto vanuit Oslo reist kan je goed via Vagamo en Lom reizen. Ook deze route is zeer de moeite waard.

De derde mogelijkheid die genoemd moet worden is dat je via het water naar Geiranger reist. Zo kan je heel goed van Hellesylt de pont nemen naar Geiranger. Een uitstekend idee voor een rondreis. Het voordeel is dat je direct ook een cruise over het Geirangerfjord hebt gemaakt.

Watervallen

Rondom Geiranger zijn verschillende watervallen te bezoeken en te bekijken. Wanneer je een boottocht over het fjord neemt dan zal je zeker ‘De zeven zusters’ passeren. Daarnaast zijn ook de Sorseterfossen bezoeken. Het is een niet al te lange wandeling naar een mooie waterval. Heel leuk is het dat je ook achter de waterval kan lopen. De wandeling start op een parkeerplaats. Wanneer je vanuit het plaatsje Geiranger naar boven rijdt (richting het zuiden naar de Dalsnibba) is het goed aangegeven. Op de parkeerplaats heb je de mogelijkheid om te kiezen uit twee routes. Wanneer je het pad achter de hut neem aan de linkerzijde. Het is herkenbaar aan het tractorpad. De route staat goed aangegeven.
De andere route start aan het einde van de parkeerplaats. Ook hier staat het goed aangegeven en heb je de mogelijkheid om een wandelstok te lenen of te kopen. Het pad is korter maar ook steiler. Op ongeveer 540 meter is een mooi plateau met gras. Daar vandaan is een veilig pad naar de Storseterfossen. De enkele route van de wandeling neemt ongeveer 45-60 minuten in beslag.

Dalsnibba

Op de top van de Dalsnibba kan je het Geirangerfjord van grote hoogte bekijken. Met een goede 1500 meter is het direct ook het hoogste uitzichtpunt over een fjord. Jaren geleden was ik er samen met mijn vrouw en klommen we over de rotsen om een goede foto te maken. Inmiddels is er een goede parkeerplaats, uitzichtpunt en zelf een shop. De weg naar de Dalsnibba heet de Nibbevegen. De weg is prima aangelegd maar is met de vele haarspeldbochten zeker ook een leuke ervaring. Onderweg kan je op meerdere plekken al zien waarom het moeite waard is om eens boven te gaan kijken.
de Jong Intra Vakanties - Volgende keer wéér


Edvard Munch 15-Daagse hotelrondreis incl. Hurtigruten

| BBI-Travel.nl | €1316.00

Wilt u genieten van alles waar Noorwegen bekend om staat? Dan is dit wel dé rondreis van uw keuze. Gezellige kleinschalige hotels en pensions worden afgewisseld met middenklasse hotels; de ligging is bepalend. U reist niet alleen door fraaie landschappen maar u verblijft ook op mooi gelegen plekjes. U begint de rondreis in Gålå; niet ver van Lillehammer, in het bekende Peer Gynt gebied. Vervolgens rijdt u door naar het fjordendistrict, waar u temidden van het indrukwekkende berglandschap verblijft. In deze omgeving zijn uiteraard vele dagtochten of wandelingen mogelijk. Dan gaat de rit via het beroemde Geiranger en de Trollstigen …


Kong Harald 13-Daagse Luxe-hotelrondreis

| BBI-Travel.nl | €1262.00

In stijl door het Noorse fjordendistrict reizen, dat doet u tijdens deze luxueuze rondreis. Niet alleen rijdt u de mooiste trajecten en ziet u de fraaiste plekjes van het magnifieke fjordendistrict, maar u verblijft op ware toplocaties in uiterst comfortabele en door vele prominenten bezochte hotels. In het rijk van Peer Gynt, waar het gelijknamige toneelstuk van Henrik Ibsen zich afspeelt, verblijft u in het gemoedelijke Wadahl Hotel. Een traditioneel berghotel waarvandaan vele activiteiten op de hoogvlakte en omliggende dalen kunnen worden ondernomen. Vervolgens rijdt u een ansichtkaart binnen met een bezoek aan het Geirangerfjord. Het uitzicht is adembenemend mooi, …


Wandelkaart 2533 Turkart Tafjordfjella | Nordeca

| DeZwerver.nl | €25.95.00

Uitstekende wandelkaart van een deel van Noorwegen. De Noren zelf gebruiken deze kaarten ook voor hun wandeltochten in de berggebieden. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het gebied voldoet een 1:25.000, 1:50.000 of 1:100.000 kaart. Alle noodzakelijke informatie vind je er op terug: bemande en onbemande hutten, campings, rivier-oversteken, wandelroutes en veelal ook langlaufroutes; daarnaast natuurlijk de topografische details als hoogtelijnen, soort landschap of wegennet. Met UTM grid. De legenda is in het Noors en Engels, verdere informatie op de achterzijde van de kaart is in het Noors. De kaart wordt geleverd in een papieren hoesje. Gebied: Sunnmørs- og Tafjordfjella, Norddal, …


Vågå

| Chalet.nu | €399.00

Welkom in dit vakantiehuisje met geschiedenis! Het mooie vakantiehuis werd gebouwd in de 17e eeuw. Het vakantiehuis bevindt zich in Vågå, een ideaal startpunt om de mooiste plekken van Noorwegen te verkennen. Van Juvasshytta gaat het naar Galdhøpiggen, de hoogste berg van Noorwegen (2469 meter). Dagtochten naar Geiranger, Stryn of de staafkerk van Lom. De regio is zeer populair bij vissers (forel en vlagzalm). Het is ook mogelijk om te vissen met een net. De huiseigenaar kan u hierbij helpen indien gewenst. Het vakantiehuis is rolstoelvriendelijk.


Wandelkaart 2760 Turkart Geirangerfjorden | Nordeca

| DeZwerver.nl | €25.95.00

Uitstekende wandelkaart van een deel van Noorwegen. De Noren zelf gebruiken deze kaarten ook voor hun wandeltochten in de berggebieden. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het gebied voldoet een 1:25.000, 1:50.000 of 1:100.000 kaart. Alle noodzakelijke informatie vind je er op terug: bemande en onbemande hutten, campings, rivier-oversteken, wandelroutes en veelal ook langlaufroutes; daarnaast natuurlijk de topografische details als hoogtelijnen, soort landschap of wegennet. Met UTM grid. De legenda is in het Noors en Engels, verdere informatie op de achterzijde van de kaart is in het Noors. De kaart wordt geleverd in een plastic hoesje. Gebied: Sunnmørs- en Tafjordfjella Plaatsnamen …


Eresfjord

| Chalet.nu | €469.00

Liefdevol ingericht vakantiehuis in Nauste bij Eresfjord. Geniet van het uitzicht op de prachtige natuur vanaf het grote terras, ver weg van het alledaagse leven en beleef de ontspannen stilte. Goede vismogelijkheden op meerzalm, kabeljauw, makreel en zalm. Populaire dagtripjes in de regio zijn onder andere de Atlantische weg, Trollstigen (niet voor zwakkelingen!) en de Mardalswaterval. We raden ook Geiranger aan, met zijn prachtige natuur, het Molde Jazz Festival en Alesund.U heeft de toegang tot de eerste en tweede verdieping. U kunt gebruik maken van de wasmachine (begane grond).


Wandelgids Noorwegen midden – Norwegen Mitte | Rother

| DeZwerver.nl | €.00

Uitstekende wandelgids met een groot aantal dagtochten in dal en hooggebergte. Met praktische informatie en beperkt kaartmateriaal! Wandelingen in verschillende zwaarte weergegeven in rood/blauw/zwart. 50 Höhenprofile, 50 Wanderkärtchen im Maßstab 1:50.000 bis 1:150.000, zwei Übersichtskarten im Maßstab 1:2.500.000 und 1:4.250.000 Norwegen ist ein Paradies für Naturliebhaber. Wild und ursprünglich gibt sich das Land, einmalig schön ist die zerklüftete Küste mit ihren Fjorden und unzähligen Inseln. Unmittelbar aus dem Nordmeer ragen schneebedeckte Berge und Gletscher auf, einige von ihnen werden von Europas höchsten Wasserfällen durchbraust. Der Rother Wanderführer »Norwegen Mitte« lädt mit 50 ausgewählten Tages- und Mehrtagestouren ein, das Gebiet zwischen …


Hyen

| Chalet.nu | €620.00

Dit ruime vakantieappartement op de 1e verdieping met een eigen strand ligt aan het Storefjord, één van de beste viswateren in Noorwegen. Barbecue / kampvuur aan het water. Niemand anders woont in het huis. Overdekte zithoek bij de ingang. Deze plek is perfect om te ontspannen in de prachtige West-Noorse natuur, met vis- zwem- en wandelmogelijkheden. Bezoek Florø met het kustmuseum, Førde met kunstmusea en galeries en de ‘boekenstad’ Fjærland met het Noorse gletsjermuseum. Maak een dagtocht naar de West-Kaap, Geiranger of Stryn. Raften en golfen in Jølster. Jostedalsbreen met gletsjerwandelingen. Buurman: 60 m. N26504: 500 m.

Zoeken met de reiszoeker
Populairste reizen en vakantie’s