Åndalsnes is een dorp in de gemeente Rauma in de provincie Møre og Romsdal. Åndalsnes heeft circa 3000 inwoners en ligt bij de monding van de Rauma rivier die stroomt door de vallei van Romsdal. De plaats is onder meer bereikbaar via de spoorlijn Raumabanen tot Åndalsnes. Vanuit Åndalsnes is er een busverbinding met Molde en Ålesund.

andalsnes
tocht begint
schitterend uitzicht
stigfossen waterval

Åndalsnes camping

Gelegen aan de rivier op zeeniveau met zeer dichtbij de reuzen van het Romsdal gebergte. Plaatsen deels overschaduwd door bomen. Rondom heb je zicht op de mooie bergtoppen. Åndalsnes Camping og Motell AS is een camping in Åndalsnes (Møre og Romsdal, Noorwegen), gelegen aan een rivier/beek. De camping heeft plaatsen met schaduw en zonder schaduw. Åndalsnes Camping og Motell AS ligt nabij een zandstrand. Er is mogelijkheid tot het huren van trekkershutten, kamers, appartementen en bungalows. Op Åndalsnes Camping og Motell AS gelden de volgende regels voor huisdieren: Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd) toegestaan. Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd) toegestaan.
Voor de sportieve vakantieganger heeft de camping begeleide wandeltochten en verschillende fietsroutes. In de nabije omgeving kunt u zwemmen in de rivier/beek. Bij Åndalsnes Camping og Motell AS is het toegestaan om te windsurfen.
Koken hoeft niet altijd, want op de camping is een restaurant (kleine kaart) aanwezig. Op de camping kunt u ook terecht voor vers brood. Het is mogelijk om te internetten, want de camping beschikt over één of meerdere computers met een internetverbinding en op 80% van de camping kan men met de eigen laptop internetten.

Bezienswaardigheden

Raumabanen
Tussen Åndalsnes en Dombås is de spoorlijn Raumabanen aangelegd. Deze spoorlijn vervoert je door een prachtig gebied. Deze treinrit is een attractie op zichzelf. In de zomer is er een stoomlocomotief tussen Åndalsnes tot Bjorli en terug.

Klimmuseum
Noorwegens klimmuseum toont de geschiedenis van het bergbeklimmen in Noorwegen.

Trollstigen
Åndalsnes is het uitgangspunt voor de weg Trollstigen, de 18 kilometer lange weg met een stijging van 12 % tot aan Geiranger.

Rødven staafkerk
De Rødven staafkerk is een kerk met een schip en zuidportaal uit de 13de eeuw en een Kruis uit de 13de eeuw. De kerk werd in de 18de eeuw gerenoveerd tot zijn huidige vorm.

Romsdalsfjord
Åndalsnes ligt aan het Romsdalsfjord. Toeren rondom het fjord is een aanrader.

Populair