Langlaufen in Noorwegen is een belevenis. Wanneer u gaat langlaufen, vergeet dan niet om warme kleding aan te doen, probeer op gebaande paden te blijven en geniet bovenal van het magnifieke uitzicht. Op die manier kan uw wintersport zeker niet stuk! Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende langlaufgebieden die Noorwegen rijk is.

Rondane

Rondane is één van de meest geliefde gebieden als het gaat om langlaufen. Het gebied heeft een droog en stabiel klimaat, met een loipenetwerk dat veelal direct voor uw deur begint. De witte plateaus schitteren u tegemoet. Het netwerk staat in verbinding met de Troll Løypa route, een route die voert van Høvringen naar Mysyseter en de bergen van Kvamsfjellet om uiteindelijk te eindigen in Venabygdsfjellet. De route bedraagt maar liefst 170 km, en biedt meer dan genoeg mogelijkheden voor stops onderweg en overnachtingen. U kunt individueel een tocht maken of u kunt kiezen voor een speciaal pakket met gids, zodat u zeker niks mist. Het gebied is geschikt voor iedereen en de tochten kunnen zo zwaar gemaakt worden als u zelf wilt. Het is uitermate geschikt voor families, ook kinderen zullen het zeker naar hun zin hebben in Rondane!

Bjorli-Lesja

De omgeving van Bjorli staat bekend om de enorme sneeuwhoeveelheden in het winterseizoen. Volop langlaufplezier dus van oktober tot begin mei. De variëteit aan loipes rondom Lesja bieden zowel de geoefende langlaufers als beginnelingen volop keuze. Bjorli biedt goed gemarkeerde routes, omgeven door bossen en bergen.

Peer Gynts Rike

De regio van Peer Gynts Rike bestaat uit de valleien van Espedalen en Gålå. De regio bevindt zich hoog in de bergen, op gemiddeld 1300 meter boven zeespiegel en op slechts een uur rijden van Lillehammer. Mooie uitzichten, lange dagen en de sneeuwzekerheid kenmerken dit prachtige gebied. Langs de vele en gevarieerde routes vindt u sami tenten (lavvos) en kleine houten cottages waar u tijdens een break kan genieten van een warme kop chocomel en een goede lunch. 630 km aan vers geprepareerde witte sneeuwvelden wachten op u, ontdek dit gebied zelf en ervaar de rust die over u heen komt tijdens één van de vele mogelijke langlauftochten!

Valdres

In Valdres is altijd wel iets te beleven. Of u nu houdt van lange tochten door een afwisselend berglandschap of van een kortere tocht met een picknick tussendoor, alles is mogelijk. Meer dan 1000 km vers geprepareerde routes wachten op uw komst. Het maakt niet uit of u geoefend bent of een beginneling, Valdres biedt voor ieder niveau een mooie route. De verschillende bergen zorgen voor een adembenemend uitzicht en de liften zijn maar liefst tot 22.00 uur ’s avonds geopend. Maximaal langlaufplezier dus!

Geilo en Ål in Hallingdal

Welkom in winterland Hallingdal, het wintersportgebied waar ieder familielid volop aan z’n trekken komt! Hallingdal, en daarmee de dorpen Ål en Geilo, is een compacte en veelzijdige langlaufregio. De korte afstanden tussen de plaatsen maakt het mogelijk om, door middel van een uitgebreid netwerk van langlaufloipes, het hele gebied aan te doen. De gemarkeerde langlaufroutes voeren zowel door het dal en de bergen als door een prachtig bebost gebied. De routes verschillen in lengte en moeilijkheidsgraad, dus voor ieder wat wils! In Hallingdal is het de combinatie van mogelijkheden die het ‘m doet. Tel daar bij op de rust, de ruimte en de fantastische bergachtige omgeving en uw wintersportvakantie kan niet meer stuk!

Lillehammer

Lillehammer en omgeving bieden een brede diversiteit aan langlaufmogelijkheden voor elk niveau. Ongeveer 350 km aan langlaufloipes bevinden zich om en nabij Lillehammer. De routes lopen helemaal tot aan Lillehammer en Øyer en staan zelfs in verbinding met de Olympische tracks bij het Birkebeineren Ski Stadium. Alle routes zijn goed gemarkeerd en u kan er voor kiezen om een tocht door bebost gebied te maken of te blijven bij de magische witte velden met uitzicht op de horizon.
U kunt er ook voor kiezen om uit te komen in het centrum van Lillehammer, waarna u met een bus weer naar uw beginpunt wordt gebracht. Uiteraard kunt u hier genieten van de vele winkels in de stad of even bijkomen in een van de goede restaurants.

Trollheimen

De imponerende bergen rondom Rindal bieden volop wintersportmogelijkheden. Een rijk aanbod aan langlaufmogelijkheden lacht u tegemoet. Trollheimen is een sneeuwzekere bestemming, waar u terecht kunt van november tot mei. Veel plezier!

Jotunheimen

Wanneer de zon over de spierwitte bergtoppen verschijnt, verandert Jotunheimen in een magisch winterlandschap. Van december tot mei kunt u hier genieten van al het moois dat dit gebied te bieden heeft. De hoogste bergtoppen van Noord Europa zijn te vinden in Jotunheimen. De tochten voeren langs verschillende locaties en bergboerderijtjes die stuk voor stuk een verhaal vertellen. Meer dan 200 kilometer aan goed gemarkeerde langlaufloipes bieden de mogelijkheid om te genieten van rust en stilte in een prachtig gebied. Ook voor kinderen is deze plek uitermate geschikt. Het bedrijf Upptur biedt enkele van de beste outdoor activiteiten in Noorwegen aan. Wat dacht u van ijskanovaren? Of een bezoek aan de ijsgrotten met aansluitend een les in ijsvissen? Ook worden er avondtours georganiseerd met een zaklamp en is het zelfs mogelijk om een rendiersafari te boeken!

Spåtind

Op het bergplateau tussen Gudbrandsdalen en Valdres ligt Synnfjell met de bergtoppen Spåtind en Spåtindtoppen, die 1414 meter boven zeeniveau uitsteken. Dit berggebied ligt maar een paar uur rijden met de auto van Oslo. Wanneer de sneeuw is gevallen verwelkomen wij u graag in dit prachtige en gevarieerde langlaufgebied. U kunt kiezen tussen familievriendelijke langlaufpaden door de bossen of meer uitdagende langlaufpaden. Het is niet zonder reden dat ook de professionele skiërs in Spåtind te vinden zijn. Elke winter traint het nationale team van ski sprinters in Spåtind, dus u zult in uitstekend gezelschap zijn!

Populair