Bøflaten camping is gelegen vlak bij het plaatsje Vang in de regio Vang i Valdres in de provincie Oppland. Het is een rustige camping met mooie plekken en goede faciliteiten. Het mooiste van de camping is de locatie. Het is gelegen aan een meer met een prachtig uitzicht op markante bergen. Daarnaast ligt de camping in een regio waar Noorwegen op een bijzondere manier te beleven is. Er is veel te doen en te zien. Het is een prima camping als onderdeel van je rondreis maar gezien de mogelijkheden is het zeker geen gekke gedachte om wat langer op deze camping te verblijven.

Bøflaten is allereerst een camping met voldoende ruimte om tenten en/of campers te plaatsen.  

Accomodaties

Op de camping staan 16 traditionele blokhutten (2- en 4 persoons), een appartement en een groot kampeerterrein met stroomaansluiting. De familievriendelijke camping heeft een speeltuin, een klimbos en een voetbal- en volleybalveld. Op aanvraag kun je deelnemen aan georganiseerde activiteiten zoals: klimmen, wandel- en gletsjertochten en hondensledetochten.

Faciliteiten

  • Huisdieren zijn welkom op de camping en in de hutten.
  • De centrale keuken is uitgerust met een fornuis, oven, magnetron en afwasbakken met warm en koud water.
  • Tevens kunt u gebruik maken van een wasmachine en droger. (poulet 50 nok verkrijgbaar in de kiosk)
  • Bij aankomst krijgt u een uitgebreid informatiepakket met alle fiets-, wandel-, dagtochten en bezienswaardigheden.
  • In de kiosk is een klein assortiment levensmiddelen te koop en kunt u brood bestellen. De camping biedt gratis @ internet aan.
  • De camping is het hele jaar open en elk jaargetijde heeft zijn charme met haar grote watervallen in het voorjaar en de mooie herfstkleuren in september. De eerste sneeuw valt in oktober en je kunt genieten van een echte witte winter tot eind april.
  • Er is veel ruimte op de camping. Parkeren is bij alle accomodaties geen probleem

Sanitair

Het sanitairblok is voorzien van een afdeling voor heren en een afdeling voor dames. Er zijn aankleedtafels voor kleine kinderen. De toiletruimte is gescheiden van doucheruimte. Beide doucheruimtes zijn voorzien van 2 douches (14 NOK voor4 minuten warm water) en meerdere wastafels met warm en koud water Tevens beschikt het sanitairblok over een douche en een toilet die zijn aangepast voor gehandicapten. De sleutel kunt u vragen bij de receptie Het hele sanitairblok is het gehele jaar verwarmd. Aan de andere kant van het gebouw bevindt zich de keuken en de wasruimte. In de keuken zijn kookplaten, een oven en een magnetron. In de wasruimte staan een droger en een wasmachine. (pouleten verkrijgbaar in de kiosk 50 nok)

Bezienswaardigheden en mogelijkheden in de omgeving

De regio van Vang i Valdres is prachtig en er is voor de natuurliefhebber veel te ondernemen. In de nabije omgeving is er veel te doen. Daarnaast zijn er genoeg mogelijkheden wanneer je een stukje gaat rijden.

Staafkerk in Øye Stave Church

Op minder dan 10 km afstand staat in het plaatsje Øye een prachtige staafkerk. Het is een klein kerkje dat hooguit plaats geeft aan 30 personen. Het is niet te vergelijken met de grote kerken in Borgund, Gol of Heddal. De schoonheid ligt in de ouderdom en de prachtige locatie.

 

Rondje rond het Vangsmjøse 

Het meer waarop je uitkijkt op de camping is het Vangsmjøse. Het meer heeft een oppervlake van 18.448 vierkante km en een maximale diepte van 154 meter. Het is fris maar zwemmen is zeker goed mogelijk. Ook is het leuk om een rondje rond het meer te rijden. Precies aan de overzijde is ook een mooie waterval met zwemplaats te vinden. Een prachtige plek met meer dan fris water. 

Sputrefossen en Slettefjellvegen

De Sputrefossen waterval is gelegen vlakbij de E16 tussen Vang en Nesset. Een wandeling naar de Sputrefossen kan je beste combineren met een bezoekje aan de Slettefjellevegen. Dit is een weg over een hoogvlakte (850 meter) richting Beitostølen. Wanneer je vanuit Vang de borden richten de Slettefjellvegen volgt kom je langs de waterval. Om deze route te nemen betaal je 70 nok tol.

Grindane

Bøflaten camping wordt omringd door bergtoppen. Een markante berg is de Grinda. De berg is ruim1700 meter hoog en geeft een prachtig uitzicht. De wandeling zelf is mooi en de top geeft een prachtig uitzicht over het kenmerkende landschap van Valdres.