Centraal gelegen aan de spoorlijn van Oslo naar Bergen is Geilo ’s zomers en ’s winters een populaire reisbestemming. Het dorp met ca. 2.500 inwoners ligt in een prachtig berglandschap, op een hoogte van 800 meter, en biedt een uniek activiteitenaanbod waaronder een aantal spannende activiteiten. De vele mogelijkheden in de regio maken Geilo een bijzonder leuke bestemming. Op niet al te lange afstand van Geilo liggen liggen Oslo, Bergen en Flam. Het biedt naast een mooie bestemming ook veel doorreismogelijkheden en dus één van de mogelijkheden binnen een rondreis door Noorwegen.

Machtige omgeving

Geilo ligt aan de voet van de machtige Hallingskarvet en vormt de poort naar de Nationaal park Hardangervidda, de grootste hoogvlakte van Noord-Europa. Zowel de Hallingskarvet als de Hardangervidda zijn uitgeroepen tot nationale parken. De natuur en het berglandschap rond Geilo bieden mogelijkheden voor een uniek activiteitenaanbod. Het hoogste punt in het Nationaal park Hallingskarvet ligt op 1178 meter.

Bergtoppen en fjorden

Ook de beroemde West-Noorse fjorden zijn vanuit Geilo snel te bereiken. Een verblijf hier wordt dus al snel een ontdekkingstocht langs bergen en fjorden. Het is al meer dan 100 jaar geleden dat de eerste toeristen een bezoek brachten aan het dorp in het Hallingdal en vanaf dat moment hebben ze de gasten altijd van harte welkom geheten!

Geilo – de meest complete winterbestemming

Bijzonder aan Geilo is het complete wintersportaanbod voor iedereen – ongeacht leeftijd, vaardigheid of belangstelling. Waar u ook verblijft, u bent altijd dicht in de buurt van de diverse activiteiten en het centrum van Geilo. Daar vindt u een gevarieerd aanbod aan restaurants, pubs en nachtclubs voor een eventuele après ski. Over het algemeen wordt deze wel anders ingevuld in heel Noorwegen dan in de meer zuidelijke landen. Alcohol is in Noorwegen duur. Wintersport in Noorwegen is gericht op de sport en de natuur. Geilo biedt bovendien veel gevarieerde wintersportmogelijkheden en pistes voor kinderen.

Geilo is een traditioneel wintersportoord en een van de meest complete en populaire winterbestemmingen van Noorwegen. Dankzij de mooie natuur, het knusse centrum en de eindeloze skimogelijkheden is deze omgeving geschapen voor een wintervakantie. Deze regio heeft echt hele mooie afdalingen. Het gebied is opgedeeld in twee delen. Voor beginnende skiërs liggen er voldoende hellingen klaar om te starten nabij de Kikuttoppen. De meer uitdagende helling zijn nabij de Geilohovda te vinden. In Geilo beschikken ze over 39 skihellingen, pistes en 220 km geprepareerde langlaufloipen.

Geilo – een eldorado voor zomeractiviteiten

In de zomer vindt u in Geilo het beste dat de Noorse natuur te bieden heeft: vruchtbare dalen, frisse en heldere beken, stille meren en oneindige hoogvlakten met hun rust en bijzondere flora. Ook ‘s zomers biedt de omgeving van Geilo talloze activiteitenmogelijkheden. Geilo is een plaats met diepe wortels en een rijke geschiedenis. De oude tradities van een boerensamenleving zijn terug te vinden in de bouwstijl, de volksmuziek en de bijzondere klederdrachten. In Geilojordet, in het centrum van het dorp, vindt u voorbeelden van woonhuizen, stallen en voorraadschuren zoals die vroeger werden gebouwd.

In Geilo kunt u onder andere vissen, bergwandelen (met en zonder gids), paardrijden, gletsjertochten maken, deelnemen aan elandsafari’s, raften, fietsen over bergwegen en de Rallarweg en golfen. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van ons enorme activiteitenaanbod. In en rond Geilo vindt u alle mogelijkheden voor een spannende, opwindende of ongestoorde zomervakantie.

Geilo Summer Park

Een ontzettende leuke bestemming is het Geilo Summer Park. Het is mogelijk om met een stoeltjeslift omhoog te gaan en op ruim 1000 meter hoogte te genieten van het uitzicht. Daarnaast zijn er tal van mooie wandelingen te maken met prachtige vergezichten. Wanneer je iets meer actie wilt kan je ook heel goed naar beneden rijden met de mountain bike.

 

Quality Time wintersport vanaf Groningen Airport

8-, 10-daagse wintersport Noorwegen – Geilo

Zin in iets anders dan de Alpen? Wat dacht je van een wintersportvakantie in de overweldigende natuur van Noorwegen. In Geilo vind je één van de meest afwisselend skigebieden van Noorwegen. Verblijf in een modern hotel met binnenzwembad. Deze reis is inclusief retourovertocht Kiel – Oslo met de luxe Color Line.