Nissermeer is een meer in Noorwegen. Het is de thuisbasis van veel verschillende soorten vis, waaronder snoek, baars en voorn. Het meer is ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan vogels, waaronder eenden, ganzen en zwanen. Nissermeer is een populaire bestemming om te vissen en vogels te kijken. Het meer is ook een populaire plek om te zwemmen en kanoën. 

Plaatsen rondom het Nissermeer

Wanneer je vanuit het zuiden reist over weg 41 kom je bij de start van het Nissermeer eerst door de plaats Treungen.

Treungen is een stad in Noorwegen, gelegen in de gemeente Notodden. De stad ligt aan de oevers van de rivier de Norsjø en staat bekend om zijn schilderachtige omgeving en charmante straatjes. Treungen is een populaire bestemming voor toeristen, die komen genieten van het prachtige landschap van de stad en deelnemen aan de vele activiteiten die worden aangeboden. In Treungen is van alles te doen, van wandelen en fietsen tot vissen en kanoën. De stad herbergt ook een aantal winkels en restaurants, evenals een verscheidenheid aan accommodatiemogelijkheden. Of u nu op zoek bent naar een actieve vakantie of een ontspannen vakantie, Treungen is de perfecte plek om te bezoeken.

Vradal is een klein dorp in de gemeente Aurland in de provincie Sogn og Fjordane, Noorwegen. Het dorp is gelegen aan de Aurlandsfjorden, een zijtak van de Sognefjorden. Vradal heeft iets meer dan 500 inwoners. De naam “Vradal” komt van het Oudnoorse woord “vatn”, wat “waterval” betekent. Het dorp staat bekend om zijn watervallen, waaronder de Vridaren-watervallen en de Varden-watervallen. Vradal is ook de thuisbasis van de staafkerk van Røldal, een van de best bewaarde staafkerken in Noorwegen. Bezoekers van Vradal kunnen wandelen, vissen en varen in het prachtige Noorse landschap.

 

Campings en accommodaties

Rondom het Nissermeer zijn diverse mogelijkheden om op campings te verblijven. Nisser hyttegrend og camping, Sandnesodden camping en Vik camping zijn de twee campings die het noemen waard zijn. Daarnaast zijn er rondom het hele meer hutten te huur.

Wandelen rondom het Nissermeer

Langfjell panorama en Haegefjell