De Nærøyfjord is een tak van de Sognefjord en bevindt zich in het district Hordaland, in de regio Hardanger, aan de westkust van Noorwegen. Noorwegen is een land vol ongelooflijke bezienswaardigheden en ervaringen, maar een van de meest opvallende kenmerken ligt in het hart van de fjorden. De Nærøyfjord is een 18 kilometer lange arm van de Sognefjord en wordt beschouwd als een van de mooiste plekken in heel Europa. Laten we deze adembenemende fjord verkennen.

Ontzagwekkende uitzichten

De Nærøyfjord biedt een aantal werkelijk fantastische uitzichten; de steile berghellingen rijzen aan weerszijden meer dan 1.800 voet boven de zeespiegel uit en geven bezoekers het gevoel dat ze zich in een land bevinden dat onaangeroerd is door mensen. Het is geen wonder dat deze magische plek sinds 2005 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Naast de adembenemende vergezichten herbergt de fjord ook tal van watervallen, kleine dorpjes en boerderijen die al eeuwen bestaan.

Unieke dieren in het wild

De Nærøyfjord heeft ook een aantal unieke dieren in het wild. De wateren wemelen van vissen zoals zalm, forel, zalmforel en paling, evenals zeehonden die deze wateren hun thuis noemen. Het gebied staat ook bekend als de thuisbasis van vele vogelsoorten, waaronder papegaaiduikers, drieteenmeeuwen, jan-van-genten, zeekoeten en alken die vaak nestelen op de kliffen rond de fjord.

Hoe te bezoeken

De beste manier om de volledige schoonheid van de Nærøyfjord te ervaren is per boot – er zijn verschillende bedrijven die dagelijkse cruises aanbieden vanuit nabijgelegen steden zoals Gudvangen of Flåm. Bezoekers kunnen kiezen uit rondvaarten of zelfs meerdaagse tochten waarbij u alles wat dit gebied te bieden heeft van dichtbij kunt meemaken. Er zijn ook wandelpaden beschikbaar voor degenen die het land op willen en verder willen verkennen – dus wat uw voorkeur ook is, er is voor elk wat wils!

De Nærøyfjord is werkelijk een van de mooiste natuurwonderen van Noorwegen; de schoonheid ervan zal je ademloos achterlaten en het gevoel geven dat je helemaal in een andere wereld bent gestapt. Voor reizigers die op zoek zijn naar een onvergetelijke ervaring vol ongeëvenaarde landschappen en ontmoetingen met dieren in het wild zoals nergens anders op aarde – zoek niet verder dan deze opmerkelijke fjord, weggestopt in de westkust van Noorwegen! Of je nu een cruise maakt langs de majestueuze wateren of het weelderige terrein te voet verkent – mis deze unieke kans niet!

Naar de fjorden: Van 1 mei tot 30 september gaat er een autoveerpont over de fjord, die Gudvangen aan het begin van de Nærøyfjord verbindt met Kaupanger en Lærdal. Ook is er het hele jaar door een bootdienst tussen Gudvangen, Aurland en Flåm. Zie de dienstregeling.

Feiten: De Nærøyfjord is 17 kilometer lang, smal en ongerept en wordt omsloten door bergen van 1700 meter (5600ft) hoog. De fjord is op het smalste punt slechts 300 meter breed. De Nærøyfjord en de omgeving staan op de wereldmonumentenlijst van UNESCO.

Deze arm van de Sognefjord staat op de wereldmonumentenlijst van Unesco