In het Vassfaret Bjornepark heeft u geen lange afstanden af te leggen om de dieren te zien, maar omdat dieren in Noorse dierentuinen wel een plek moeten hebben waar ze kunnen vertoeven zonder dat ze kunnen worden gezien, hebben ze toch grote gebieden tot hun beschikking. Iedereen zou wilde dieren in het wild willen zien. Dat is alleen niet voor iedereen weggelegd. Een bezoek aan het Vassfaret Bjornepark is daarom een leuke oplossing.

De levensomstandigheden van de dieren in het Vassfaret Bjornepark moeten zoveel mogelijk overeenkomen met het leven in de vrije natuur. De beren en de elanden hebben elke een domein van 10.000m2 en de reeën een gebied van 5000m2. Alle dieren worden twee keer per dag gevoerd en krijgen nog extra voer tijdens de rondleidingen.

In het Bjornepark leven 5 Scandinavische bruine beren (Ursus ursus). Rugg is de grootste beer van Noorwegen en weegt ongeveer 400 kg. De beide berinnen leven om het andere jaar samen met Rugg. In totaal hebben de beren een gebied van 40.000m2 tot hun beschikking, met vijvers, speelapparaat en veel bomen om in te klimmen.

In het park leven ook andere wilde dieren als auerhoenders en stekelvarkens. De menagerie breidt steeds meer uit.

Meer informatie
:: www.vassfaret-bjornepark.no