Hemsedal is een prachtige en leuke vakantiebestemming voor zowel de zomer als de winter. In de winter is Hemsedal een uitstekend wintersportgebied met mooie en goede skihelling. In de zomer is een een veelzijdige vakantiebestemming voor eigenlijk iedereen.

Reizen naar Hemsedal

Hemsedal is goed bereikbaar in Noorwegen. Wanneer je vanuit Oslo reist met de auto volg je de E16 richting Gol. Bij Gol kies je voor weg 52. Deze weg loopt uiteindelijk door Hemsedal. Uiteraard is Hemsedal ook heel goed aan te reizen met het openbaar vervoer. Je kan naar Gol met de trein en daarna met de bus. Het ligt er een beetje aan waar je vandaan komt. In de meeste gevallen is reizen met de bus het beste (qua tijd en kosten).

Accommodaties

In Hemsedal en de regio zijn uitstekende accommodaties om te verblijven te vinden. Rondom het centrum zijn verschillende hotels en buiten de plaats verschillende appartementen te krijgen. Daarnaast zijn iets buiten Hemsedal verschillende accommodaties beschikbaar bij het skicenter. In de zomer kan je hier echter ook prima verblijven.

Bergwandelingen

De omgeving is bijzonder goed geschikt voor bergsport. Er kan daadwerkelijk geklommen worden. Daarvoor kun je het beste informatie inwinnen bij de plaatselijke toeristeninformatie in het centrum. Aan hetzelfde plein zit ook een sportwinkel waar informatie en materialen te vinden zijn voor bergsport. De meeste vakantiegangers zullen echter een ‘gewone’ bergwandeling willen maken. Bij de toeristeninformatie is een boekje verkrijgbaar met alle wandelingen in de omgeving. Daar zitten geweldige wandelingen bij.

Rendierensafari

Een bijzonder mooi en leuk uitje is een rendierensafari. Bij de camping in Ulsak (en ook in het dorp zelf) is het mogelijk om je in te schrijven. Samen met een Nederlandse gids ga je de bergen in. Uiteraard heb ik je geen garantie dat je ze ziet maar wij hadden met ons gezin bijzonder veel geluk. Heel dichtbij hebben we een kudde gezien. Heel bijzonder!

Rjukandefossen

De Rjukandefossen is een indrukwekkende waterval vlakbij de plaats Hemsedal. Zoals op de foto te zien is valt de waterval in twee delen 18 meter naar beneden. Het water stroom daarna in een nauwe kloof die door de jaren heen diep is uitgesleten. Vlak bij de waterval (in de nauwe doorgang) zijn verschillende potholes te zien. Dit zijn door het water uitgesleten gaten met een karakteristiek vorm. De Rjukandefossen zijn gelegen bij Tuv (weg 52). Langs de weg is het goed aangegeven. Er zijn twee mogelijkheden om te parkeren. Je kan een klein stukje naar beneden rijden maar ook boven langs de weg is het mogelijk om te parkeren (als het druk is bijvoorbeeld). Het pad is prima begaanbaar (ongeveer 200 meter van de parkeerplaats). Op de eventuele natte stukken zijn houten looppaden aangelegd. Rondom de waterval zijn hekken geplaatst voor de veiligheid. Daarnaast is het voor waaghalzen leuk om over een stevige maar eenvoudige brug even over het water te lopen.

rjukandafossen

Populair