Walvissen en orka’s spotten Noorwegen

Wanneer je in het noorden van Noorwegen verblijft is het mogelijk om tijdens een excursie naar orka’s en walvissen te kijken. Op meerdere plaatsen worden excursies aangeboden gericht op walvissen spotten. Overigens is het zo dat de excursies naar de orka’s niet het gehele jaar aangeboden worden. De dieren verblijven niet het hele jaar in dezelfde gebieden.

Orka’s in Noorwegen

De periode van half oktober tot half januari is de beste tijd voor orka-excursies. Met name in de Tysfjord, het diepste fjord van Noord-Noorwegen is dat goed mogelijk. In deze periode komen de orka’s zich volvreten met haring. De orka is een tandwalvis van de dolfijnenfamilie. Het vrouwtje kan 7,5 meter worden en een mannetje wel 9 meter. De driehoekige vin van orka’s zijn vooral bij het mannetje zeer krachtig. Orka’s zijn snel, wendbaar en vraatzuchtig. Orka’s eten vis maar ook andere zeezoogdieren zoals jonge walvissen en zeehonden. De grootste kans om orka’s te zien is wanneer je op safari gaat van Tysfjorden, Tromsø, Narvik of de Lofoten.

Walvissen in Noorwegen

Bij het eiland Andoya kunt u meegaan op excursies naar zeehonden, orka’s en gigantische potvissen (deze soort walvissen kom je het meest tegen in Noorwegen). Elke zomer verlaten mannelijke potvissen hun families op het zuidelijk halfrond en begeven zich noordwaarts naar de wateren voor de kust van Noord-Noorwegen. Voor de eilanden van Vesteralen jagen ze op vis en pijlinktvis. Bij goed weer kunt u vanuit Andenes en Tysfjord meegaan op een walvisexcursie, een tocht van 6-8 uur. Tijdens z’n tocht wordt de garantie gegeven dat u oog in oog komt te staan met deze reuzen van de zee. Deze potvissen kunnen wel 20 meter worden. Met een beetje geluk kunt u ook bultruggen, dwergvinvissen, vinvissen, orka’s en dolfijnen zien.

Zeehonden en vogels spotten

Naast walvisexcursies en excursies naar orka’s worden er ook allerlei zeehonden- en vogelexcursies georganiseerd. Zo kan je in Noorwegen ook papegaaienduikers bekijken. In het noorden kan je op de rotskust vinden maar meestal moet je naar wat meer afgelegen plaatsen om de papegaaienduikers te spotten.de Jong Intra Vakanties - Volgende keer wéérAppartementen Norefjell Ski & Spa Resort

Appartement | DeJongIntra.nl | €308.00

Luxe en uitgebreid ski-resort met hotel en appartementen. Na een dag skiën kunt u heerlijk relaxen in het Spa & Wellnesscenter dat al meerdere jaren genomineerd is én diverse prijzen op rij heeft gewonnen.


Rondreis Noordkaap, Lapland & Lofoten – Oad busreizen

Busreis | Oad | €2199.00

Beleef de Noordkaap, waar de zon in de zomer niet ondergaat. Verken de ruige natuur van de Lofoten, de afgelegen eilandengroep voor de noordelijke Noorse kust, Lapland, Helsinki en Stockholm. Maak kennis met de cultuur van de Sami en wandel over de poolcirkel. Onvergetelijke ervaringen gegarandeerd!


Busreis Grand Tour Zweden & Noorwegen

Busreis | Kras.nl | €2379.00

Beleef een unieke rondreis door Zweden en Noorwegen per luxueuze Top Class touringcar. Een reis die u meeneemt naar de hoofdsteden Stockholm en Oslo en kennis laat maken met de ongerepte natuur. Dwars door de Zweedse bossen voert de route naar Zweeds Lapland, waarna we de Noorse Lofoten bereiken. Onderweg passeren we de Poolcirkel en beleven we de langste dag van het jaar! Via een schitterende kustroute laten we ons afzakken naar de fjorden. Kortom een onvergetelijke reis!


10-daagse autorondreis Het beste van Zuid-Noorwegen

Autorondreis | DeJongIntra.nl | €589.00

Deze rondreis brengt u door zuiden van Noorwegen. In Telemarken lijkt al het natuurschoon op miniatuurschaal te zijn samengebracht en aan de kust zorgen de de havensteden Stavanger en Bergen voor een paar levendige dagen. In tien dagen ontdekt u alle hoogtepunten van de zuidkust, het fjordengebied en het binnenland. U eindigt de rondreis in de hoofdstad Oslo.


Rondreis Zuid Noorwegen, puur natuur – Oad busreizen

Busreis | Oad | €949.00

Natuurliefhebbers komen volop aan hun trekken tijdens deze reis door een van de meest spectaculaire natuurgebieden van Noorwegen. Bergen en fjorden, watervallen en prachtige uitzichten, de ruige westkust van Noorwegen heeft het allemaal.

Zoeken met de reiszoeker
Populairste reizen en vakantie’s
2019-01-25T16:33:22+00:00