Innlandet is een provincie in het oostelijke deel van Noorwegen. Het is een relatief grote provincie en beslaat een groot deel van het binnenland van Noorwegen. De provincie is omgeven door bergen en is daardoor een geweldige bestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars.

Een van de hoogtepunten van Innlandet is de Jotunheimen-bergketen. Dit is de hoogste bergketen van Noorwegen en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en dalen. Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar die bezoekers langs de mooiste plekjes van deze bergen leiden, waaronder het Galdhøpiggen-massief, de hoogste berg van Noorwegen.

Innlandet heeft ook een rijke culturele geschiedenis. Er zijn verschillende historische bezienswaardigheden in de provincie, waaronder de Stavkirke van Lom, een van de oudste en best bewaard gebleven staafkerken van Noorwegen. Andere populaire culturele bezienswaardigheden zijn het Maihaugen openluchtmuseum in Lillehammer en het Gjøvik-glasblazerijmuseum.

De provincie Innlandet heeft ook veel activiteiten te bieden voor gezinnen met kinderen. Er zijn verschillende dierentuinen en parken, zoals het Hunderfossen Familiepark, waar kinderen kunnen genieten van attracties en shows. Andere populaire attracties zijn de Skibladner-stoomboot, het grootste meerboot in Scandinavië en het Raufoss Badeland waterpark.

Innlandet is ook een geweldige bestemming voor wintersportliefhebbers. Er zijn verschillende skigebieden in de provincie, waaronder het Hafjell Ski Resort en het Kvitfjell Ski Resort, beide in de buurt van Lillehammer. Deze skigebieden bieden een uitstekende gelegenheid om te skiën, snowboarden en andere wintersporten te beoefenen.

Innlandet is een prachtige provincie met veel te bieden aan bezoekers. Het biedt een geweldige combinatie van prachtige natuur, rijke culturele geschiedenis en leuke activiteiten voor het hele gezin. Het is dan ook een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar een geweldige vakantie in Noorwegen.