Mo i Rana is een stad in de gemeente Rana aan de Ranfjord in Nordland in het noorden van Noorwegen. De stad ligt ten noorden van Mosjøen en ten zuiden van Fauske. Het is de op drie na grootste stad in het noorden van Noorwegen. De stad ligt net ten zuiden van de poolcirkel.

Grotten

In de buurt van Mo i Rana liggen meer dan 200 grotten, waarvan de bekendste de Setergrotta en Grønli Grot zijn. De laatste is de meest bezochte kalksteengrot in Noorwegen.

Bezienswaardigheden

Naast een bezoek aan de grotten is een bezoek aan het Poolcirkelcentrum een goede mogelijkheid. Daarnaast is een bezoek aan het nationaal park Saltfjellet-Svartisen met de gletsjer Svartisen en de zijarm Engabreen een must. Voor geïnteresseerden is in Mo i Rana is een vestiging van de Nationale Bibliotheek van Noorwegen.

Mo i Rana Camping

Mo i Rana Camping is een camping in Mo i Rana (Nordland, Noorwegen), gelegen aan een rivier/beek. De camping wordt door veel mensen gebruikt als plaats om te overnachten op de weg naar de Noordkaap. De camping heeft plaatsen met afbakening en zonder schaduw. Er is mogelijkheid tot het huren van trekkershutten, kamers en appartementen. In de nabije omgeving kunt u zwemmen in de rivier/beek. Het is mogelijk om te internetten, want de camping beschikt over één of meerdere computers met een internetverbinding en er is een wifipunt.

Het treintraject Nordlandsbanen komt langs Mo i Rana en er is een vliegveld, Mo i Rana Airport. Verkeer en vervoer gebeuren via de E6.