Myrkdalen in Noorwegen is een adembenemend resort gelegen aan de westkust van Noorwegen. Met zijn ongerepte landschap, inclusief dramatische rotsachtige toppen, weelderige groene weiden en glinsterende meren, zullen bezoekers genoeg te ontdekken hebben. Avontuurzoekers kunnen tijdens de wintermaanden tal van mogelijkheden voor alpineskiën vinden, terwijl fervente natuurliefhebbers in de zomer de verschillende wandel- en fietspaden zullen waarderen. Of je nu op zoek bent naar een adrenalinekick of een meer ontspannen ervaring, Myrkdalen heeft iets voor elke reiziger. Voor degenen die er echt even tussenuit willen en willen genieten van de natuurlijke schoonheid van Noorwegen, is Myrkdalen zeker het overwegen waard.

De plaats Myrkdalen is gelegen in de gemeente Voss. Zowel in de winter als de zomer is het een ideale bestemming om vakantie te vieren. In de winter is het skigebied Myrkdalen een prachtige omgeving om te sporten. In de zomer is het bergachtig terrein zeer geschikt voor wandelingen. De geografische ligging van Myrkdalen is ideaal voor het maken van uitstapjes. Het is heel goed mogelijk om uitstapje te maken naar de Hardangervidda en het Sognefjord. Een verblijf in Myrkdalen staat garant voor een prachtige en afwisselende vakantie.

Reizen naar Myrkdalen

De snelste manier om naar Myrkdalen te reizen is via de hanzestad Bergen. Vanuit deze stad is het met auto ongeveer 2 uur reizen. Myrkdalen is echter ook goed met de bus en de trein te bereiken.

Accommodaties

Myrkdalen is maar klein en bestaat voornamelijk uit toeristisch accommodatie en tweede huizen van Noren. Twee accomodaties zijn het waard om apart te noemen. 

Myrkdalen hotel

Het Myrkdalen biedt vele voorzieningen, zoals moderne kamers, spadiensten, ski-in/ski-out toegang en een avonturencentrum. Gasten kunnen ook genieten van heerlijke maaltijden in het restaurant van het hotel met regionale gerechten gemaakt van lokale ingrediënten, bereid door ervaren chef-koks. Het personeel biedt uitstekende service die elk verblijf echt opmerkelijk maakt. Met zoveel te bieden, is Myrkdalen Hotel een ideale plek voor een reis vol ontspanning en plezier.

Het Myrkdalen mountain resort

Het Myrkdalen mountain resort biedt heerlijke appartementen die gelegen zijn tussen groene en berglandschappen. U bent hier op eigen houtje of met familie dichtbij omstreken zoals Sognefjord, Hardangerfjord en Aurlandsfjord te ontdekken. Ga wildwatervaren door Voss’ rivierbedding, bezoek Stegastein voor imposante uitzichten over de fjords vanuit 300 meter hoogte. Vanuit jouw comfortabele appartment is het ook goed mogelijk om een wandeling te maken naar Vik of kayaktocht te maken op het Nærøyfjord.